POLITICA PRIVIND PROTECTIA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Informatiile pe care vi le oferim mai jos ofera o privire de ansamblu asupra abordarii noastre in ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si a drepturilor dumneavoastra conform prevederilor legislatiei privind protectia datelor.

 

Datele operatorului

 

MERKATO MARKETPLACE SRL

 

Adresa: Bulevardul Pache Protopopescu nr. 12, camera 1, ap. 1, sector 2,  Bucuresti, Romania

 

Inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/6431/2020, CUI 42636896

 

  1. Categorii de date cu caracter personal

Pentru scopurile Prelucrarii mentionate la punctul 2 de mai jos, prelucram datele cu caracter personal ale dumneavoastra furnizate In cadrul site-ului nostru - denumite in continuare „Date cu caracter personal”, dupa cum urmeaza:

 

Nume, prenume, data nasterii, numarul de telefon mobil/fix, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, contul bancar, (denumite în continuare „Date personale”);

Numarul comenzii plasate, tipul produselor comandate, informatii pentru plata, detalii tranzactii (denumite în continuare „Date referitoare la comandă”);

Continutul comentariului transmis si subiectul acestuia, continutul documentelor atasate si transmise catre Merkato Marketplace, informatii transmise de clienti in cardul sondajelor (denumite in continuare „Date de comunicare”);

Informatii privind utilizarea contului de utilizator si a Site-ului de catre dumneavoastra, cum ar fi data si ora la care ati accesat  Webite-ul, inclusiv adresa IP publica, Device ID public si date similare despre dumneavoastra (denumite in continuare „Date de monitorizare”).

Merkato Marketplace colecteaza Datele cu caracter personal in următoarele modalitati: direct de la dumneavoastra (furnizate pe site, e-mail, retele de socializare ori prin alte mijloace de comunicare), din rapoartele traficului inregistrat de serverele care gazduiesc site-ul, din retele sociale precum si prin intermediul cookie-urilor sau de la parteneri terti care ne comunica date in vederea livrarii produselor catre dvs. (de ex. platforme de vanzare online).

 

  1. Scopurile Prelucrarii

Prelucram Datele dumneavoastra cu caracter personal in masura permisa sau impusa de legislatia aplicabila:

  • pentru furnizarea bunurilor si serviciilor oferite de catre Merkato Marketplace, cuprinzand actiunile specifice acestei activitati, inclusiv pentru a permite folosirea cat mai optima a Site-ului si in scopul obtinerii de informatii statistice pentru Imbunatatirea serviciilor Merkato Marketplace sau pentru efectuarea de sondaje referitoare la produsele si serviciile Merkato Marketplace (denumite in continuare „Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului”);
  • pentru administrarea sigura a sistemului informatic al Merkato Marketplace si in scopul evitarii activitatilor infractionale (denumite in continuare „Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei”);
  • pentru a permite clientilor sa creeze un cont pe Site-ul nostru, sa plaseze comenzi online si sa cumpere produse din magazinul online Merkato Marketplace. Utilizam informatiile pe care ni le furnizati pentru a administra contul creat pe Site-ul nostru. Puteti sa va administrati contul, sa profitati de oferte speciale, sa faceti mai usor cumparaturi si sa va administrati setarile personale (denumite in continuare „Scopuri legate de supermarket online”);
  • pentru a permite clientilor sa ofere sugestii si sesizari cu privire la serviciile oferite de Merkato Marketplace (denumite In continuare „Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor”);
  • pentru a permite furnizorilor sa ofere opiniile si comentariile lor in legatura cu activitatea Merkato Marketplace sau sa propuna idei de colaborare sau sa transmita oferte catre Merkato Marketplace (denumite in continuare „Scopuri legate de furnizori”);
  • pentru a permite contactarea si administrarea contractarii potentialilor parteneri Merkato Marketplace (denumite in continuare „Scopuri legate de parteneri expansiune”).;
  • pentru a permite realizarea activitatilor de marketing (denumite in continuare „Scopuri legate de marketing”);

Aceste activitati pot include:

 

Utilizarea Datelor dumneavoastra personale pentru a va trimite noutati despre produsele si serviciile noastre, atunci cand achizitionati un produs din magazinul online sau cand configurati un cont de utilizator. Va puteti dezabona de la aceste comunicari de marketing, oricand, rapid si usor. Trebuie numai sa (i) dati clic pe link-ul de ˝Dezabonare˝ inclus in fiecare newsletter, iar in pagina de web ce urmeaza a vi se deschide, sa selectati comunicarile de la care alegeti sa va dezabonati, urmand sa apasati butonul “Salveaza preferintele” sau (ii) sa utilizati Centrul de Preferinte din contul dumneavoastra online pe www.emerkato.shop

Pe baza informatiilor pe care ni le furnizati, vi se pot arata oferte personalizate pe Site (inclusiv pe retelele sociale). Acestea pot fi oferte de care puteti beneficia direct pe Site, oferte ale unor terti sau produse despre care credem ca v-ar interesa.

Cand participati la alte activitati promotionale (tombole, concursuri), vi se va putea solicita sa ne comunicati informatii relevante ce vor fi utilizate pentru a administra aceste promotii sau pentru a intra in posesia premiilor acordate.

Utilizarea numarului dvs. de telefon de catre Merkato Marketplace sau un imputernicit al acesteia, pentru a va contacta in scopul imbunatatirii serviciilor noastre sau ale subcontractantilor / partenerilor nostri (de ex. in cazul unor sondaje cu privire la interactiunea dvs. cu reprezentantii/imputernicitii Merkato Marketplace)

Utilizarea istoricului dvs. de cumparaturi de pe site-ul www.emerkato.shop pentru afisarea de oferte relevante pe site-ul www.emerkato.shop, in cazul in care navigati pe site utilizand contul dvs. personal de pe www.emerkato.shop.

Pentru a va putea aloca oferte personalizate in cadrul Programului de loialitate in cazul in care va inscrieti in acest program conform cap.17 din Termeni si Conditii (« Scopuri legate de programul de loialitate »), utilizam istoricul dvs. de cumparaturi cu cardul de loialitate, efectuate  pe site-ul www.emerkato.shop.

 

Vom utiliza Datele cu caracter personal, astfel cum vor fi furnizate de dumneavoastra catre Merkato Marketplace, in scopurile mentionate in aceasta Politica.

 

3.Temeiul Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal

In general, prelucrarea Datelor cu caracter personal este necesara in vederea desfasurarii activitatii specifice scopurilor Prelucrarii.

 

In general, vi se solicita sa furnizati Datele dumneavoastra cu caracter personal in mod obligatoriu, cu exceptia situatiilor limitate in care va comunicam ca anumite informatii sunt facultative. Daca nu ne oferiti respectivele date cerute a fi furnizate in mod obligatoriu, procesul poate fi intarziat sau chiar imposibil. Va rugam sa tineti cont ca, in cazul Programului de loialitate, daca nu ne furnizati datele cu caracter personal, sau nu va dati consimtamantul pentru profilare, nu va putem propune oferte sau beneficii personalizate.

 

Pentru a putea prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal, Merkato Marketplace se bazeaza pe diferite temeiuri juridice, dupa cum urmeaza:

 

1.Consimtamant:

 

a)Ne putem baza pe acordul dumneavoastra de a va utiliza informatiile personale in anumite scopuri de marketing direct, consimtamantul fiind temeiul juridic pentru colectarea, prelucrarea si utilizarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabila. Va puteti retrage consimtamantul in orice moment, contactandu-ne la adresele de la finalul acestei Politici de Confidentialitate sau accesand pagina Personalizare.

 

  1. b) Totodata, pe baza consimtamantului dvs., tinem evidenta istoricului dvs. de cumparaturi, pentru a putea afisa pe site, dupa momentul logarii de catre dvs. in cont, recomandari sau oferte relevante pentru dvs., in functie de acest istoric si pentru a putea efectua analize de natura a va putea aloca/propune recomandari, oferte sau beneficii personalizate, in cadrul Programului de loialitate pe site-ul emerkato.shop (profilare). In cazul in care va veti retrage consimtamantul cu privire la profilare utilizand pagina Preferinte de Comunicare, veti beneficia in continuare de toate ofertele de pe site (general aplicabile), insa acestea nu vor fi afisate in functie de relevanta lor pt.dvs si veti putea utiliza cardul doar in regim de Card inregistrat (conform cap.17 din  Termeni si Conditii ).

 

In etapa initiala a programului de loialitate, datele colectate de la dvs. vor avea o relevanta redusa pentru scopul profilarii. Pe masura ce vom colecta mai multe date privind istoricul dumneavoastra de cumparaturi  se va imbunatati si gradul de relevanta al ofertelor sau beneficiilor personalizate ce vi le oferim.

 

2.Executarea unui contract sau realizarea demersurilor in vederea incheierii unui contract:

 

Prelucrarea este necesara pentru executarea contractului la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersurile necesare incheierii contractului dintre dumneavoastra si Merkato Marketplace (de ex., in cazul partenerilor de expansiune fiind vorba de contractul de colaborare, in cazul clientilor fiind vorba de contractul de vanzare - cumparare, in cazul furnizorilor fiind vorba de contractul de furnizare). De exemplu, daca utilizati serviciile noastre pentru a face o comanda online, va vom utiliza Datele cu caracter personal pentru a ne indeplini obligatia de a finaliza si a administra acea comanda in conformitate cu contractul pe care il avem cu dumneavoastra. De asemenea, Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi necesara pentru a face demersuri inainte de incheierea unui posibil contract, in conditiile in care sunteti un potential partener si doriti sa ne contactati in vederea unei eventuale colaborari comerciale;

 

3.Interese legitime:

 

Putem folosi informatiile pentru interesele noastre legitime, cum ar fi oferirea celui mai adecvat continut al Site-ului, marketing,  pentru a ne imbunatati si promova produsele si serviciile, precum si continutul pe Site-ul nostru, si in scopuri administrative si de detectare a fraudei.

 

4.Obligatii legale:

 

Prelucrarea datelor este necesara pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale, cum ar fi obligatii prevazute de legislatia contabila si fiscala sau solicitari ale autoritatilor publice.

 

DATE CU CARACTER PERSONAL

 

Scopurile prelucrarii

Categorii de Date cu caracter personal implicatet

Temeiul prelucrarii

Scopuri legate de furnizarea serviciilor si functionarea Site-ului

Date personale

Date de comunicare

Consimtamantul persoanei vizate;

Executarea unui contract;

In baza unei obligatii legale; sau

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de securitate si prevenirea fraudei

Date personale

Date referitoare la comanda

Date de monitorizare

In baza unei obligatii legale; sau

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de supermarket online

Date personale

Date referitoare la comanda

Date de comunicare

Executarea unui contract;

In baza unei obligatii legale; sau

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de sugestii si sesizari ale clientilor

Date personale

Date referitoare la comanda

Date de comunicare

Executarea unui contract;

In baza unei obligatii legale.

Scopuri legate de furnizori

Date personale

Date de comunicare

Executarea unui contract;

In baza unei obligatii legale;

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de parteneri expansiune

Date personale

Date de comunicare

In vederea realizarii demersurilor necesare incheierii unui contract;sau

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de marketing

Date personale

Date referitoare la comanda

 (istoric de comenzi)

Pe baza de consimtamant;

In baza interesului legitim.

Scopuri legate de programul de loialitate inclusiv furnizarea de oferte relevante si/sau personalizate

Date personale

Date referitoare la comenzi

 (istoric de comenzi)

Executarea unui contract

Pe baza de consimtamant

  1. Transferuri de date, destinatari si temeiul legal al acestor transferuri

4.1.Destinatari

 

 

Terti: Merkato Marketplace si/sau alte societati din grup va pot transfera datele unor agentii guvernamentale si de reglementare, instante si alte autoritati guvernamentale si institutii, conform prevederilor legislatiei aplicabile, in baza Art. 6(1) (c) GDPR, si consultantilor externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocati, contabili, auditori etc.) in baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

 

Prestatori de servicii (din cadrul grupului  si din afara acestuia):in cadrul operatiunilor sale comerciale normale, Merkato Marketplace incheie contracte cu prestatori de servicii din cadrul grupului  sau din afara acestuia, in vederea desfasurarii anumitor sarcini legate de administrarea clientelei sau IT, de gestionarea furnizorilor la nivel global, furnizarea sistemelor si retelelor globale securizate ca prestator de servicii pentru companiile din grup  unde toate sau unele companii din grup pot prelucra date cu caracter personal, inclusiv pentru: procesarea platilor (de ex. banci, procesatori de plati etc.), livrarea produselor (de ex. transportatori/curieri), organizarea campaniilor si desemnarea castigatorilor (de ex. agentii de marketing si publicitate), acordarea de premii (ex. agentii de turism). Prestatorii terti de servicii au semnat clauze de confidentialitate si nu li se permite sa utilizeze Datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri decat cele mentionate in prezenta Politica de Confidentialitate.

 

Analiza istoricului dvs. de cumparaturi si profilarea sunt efectuate prin intermediul tertilor. Datele prelucrate de catre acesti terti pentru indeplinirea rolului alocat acestora: segment client, cod postal, profil de opt-in, tipul clientului, tranzactii, date de identificare client (nume, adresa, titlu, an nastere, data inregistrarii, data ultimei logari, data ultimei cumparaturi, numar card loialitate, cod de bare card, comportament online).

 

4.2. Transferuri de date transfrontaliere

 

Transferam Datele dumneavoastra cu caracter personal in afara tarii in care va aflati, in tari aflate pe teritoriul Uniunii Europene. In ceea ce priveste datele participantilor la programul de loialitate, prelucrarile necesare alocarii ofertelor personalizate sunt efectuate atat de catre entitati stabilite in UE, cat si de catre entitati din afara UE. Aceste transferuri au loc conform Clauzelor Standard CE asumate de catre parti.

 

  1. Perioade de retentie

Datele cu caracter personal prelucrate in scopurile mentionate in prezenta vor fi pastrate doar cat este necesar, pe durata existentei contului dumneavoastra si ulterior, in timpul unei perioade de tranzitie (de exemplu, pentru primirea unui raspuns la solicitarea dumneavoastra, pentru livrarea bunurilor, emiterea facturilor) sau pentru oricare alta perioada mai indelungata in care Merkato Marketplace are obligatia legala de a arhiva Datele cu caracter personal.

 

Daca se initiaza o actiune judiciara, Datele cu caracter personal pot fi pastrate pana la finalul acestei actiuni, inclusiv eventualele perioade de apel si/saurecurs, iar apoi vor fi sterse sau arhivate, conform prevederilor legislatiei aplicabile.

 

In principiu, va vom pastra Datele cu caracter personal pe durata solicitata sau permisa de legislatia aplicabila. Ulterior, vom elimina/sterge Datele dumneavoastra cu caracter personal din sistemele si evidentele noastre si/sau vom lua masuri pentru a le anonimiza, astfel incat sa nu mai puteti fi identificat in baza acestora. In toate cazurile, Datele cu caracter personal din contractele, comunicarile si alte documente identificate pot fi supuse unor cerinte legale de pastrare, care necesita, in principiu, pastrarea de pana la 10 ani. Orice alte Date cu caracter personal vor fi sterse, in principiu, in 6 luni de la ştergerea contului dumneavoastra de utilizator sau de la colectarea lor prin intermediul Site-ului, cu exceptia Datelor Referitoare la Comanda care vor putea fi pastrate pana la 3 ani de la data tranzactiei sau, dupa caz, pentru o perioada necesara pentru indeplinirea unor obligatii legale (inclusiv daca suntem obligati astfel printr-o hotarare judecatoreasca) sau daca este necesar pentru motive de securitate, prevenirea fraudei, litigii sau abuzuri.

 

  1. Proceduri de securitate

In conformitate cu legislatia europeana pentru protectia datelor, folosim proceduri rezonabile pentru a preveni accesul neautorizat si folosirea neadecvata a Datelor cu caracter personal.

 

Utilizam sisteme si proceduri adecvate pentru a proteja şi securiza Datele cu caracter personal pe care ni le transmiteti. De asemenea, folosim proceduri de securitate si restrictionari tehnice si fizice ale accesarii si folosirii Datelor cu caracter personal pe serverele noastre. Numai personalul autorizat poate accesa datele personale in timp ce lucreaza.

 

  1. Drepturile dumneavoastra

Daca v-ati declarat consimtamantul cu privire la anumite activitati de Prelucrare, puteti retrage acest consimtamant in orice moment cu efecte viitoare. O astfel de retragere nu va afecta legalitatea Prelucrarii anterior retragerii consimtamantului.

 

In baza conditiilor prevazute de legislatia aplicabila (GDPR), aveti urmatoarele drepturi:

 

Dreptul de acces: Aveti dreptul de a vi se comunica, la cerere, daca Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate, si daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora. Informatiile includ, printre altele, scopurile Prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal afectate si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate Datele dumneavoastra cu caracter personal. Aveti dreptul de a obtine o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, va putem percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.

Dreptul la rectificare: Aveti dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal incorecte. In functie de scopurile Prelucrarii, aveti dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declaratii suplimentare.

Dreptul la stergere („dreptul de a fi uitat”): Aveti dreptul de a ne solicita sa va stergem Datele cu caracter personal, prin transmiterea unui e-mail la adresa contact@emerkato.shop

Dreptul la restrictionare: Aveti dreptul de a solicita restrictionarea Prelucrarii Datelor dumneavoastra cu caracter personal. In acest caz, datele respective vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.

Dreptul la portabilitatea datelor: Aveti dreptul de a primi Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care ni le-ati furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate, si aveti dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati fara obiectii din partea noastra.

Dreptul de a obiecta: Aveti dreptul de a obiecta, pe motive legate de situatia dumneavoastra, in orice moment, fata de Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre noi, si ni se poate solicita sa nu va mai prelucram Datele cu caracter personal. Daca aveti dreptul la obiectie si vi-l exercitati, nu vom mai prelucra Datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.  Acest drept poate fi invalidat in special daca Prelucrarea Datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract sau pentru indeplinirea unui contract deja incheiat.

Drepturile mentionate mai sus se vor exercita prin formularea unei cereri in forma scrisa, datata si semnata, inaintata catre Merkato Marketplace la adresa postala Bdul Pache Protopopescu nr.12, cam. 1, ap. 1, Sector 2, Bucuresti – in atentia Responsabilului cu protectia datelor – sau la adresa de email contact@emerkato.shop In cerere, puteti arata daca doriti ca informatiile sa fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi şi de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea vi se va face numai personal. Va rugam sa tineti cont ca, inainte de a da curs oricarei astfel de cereri, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea, pentru a ne asigura ca solicitarea provine chiar din partea dvs.

 

Merkato Marketplace va comunica informatiile solicitate, in termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea solicitarii exprimate de dumneavoastra privind modul de comunicare.

 

Va rugam sa luati in considerare faptul ca drepturile de mai sus pot fi limitate in baza legislatiei nationale aplicabile privind protectia datelor. Merkato Marketplace, in calitate de operator de date, ramane punctul de contact central in vederea exercitarii acestor drepturi.

 

De asemenea, aveti dreptul de a formula o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

 

  1. Cum prelucram datele personale ale copiilor?

Serviciile oferite de Site-ul www.emerkato.shop nu sunt destinate minorilor.

 

  1. Cookie-uri

Prezenta sectiune referitoare la Cookies se aplica tuturor utilizatorilor acestui Site. Prin termenul „cookie”-uri intelegem modulele cookie si tehnologiile similare prin intermediul carora pot fi colectate informatii in mod automat.

 

Cookie-urile sunt utilizate pentru a va oferi o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor Clientilor: imbunatatirea navigarii, inclusiv prin identificarea oricaror erori care apar in timpul vizitarii/utilizarii acesteia de catre utilizatori; statistici anonime cu privire la modul in care este utilizat Site-ul; anticiparea unor eventuale servicii/bunuri care vor fi in viitor prestate / puse la dispozitia utilizatorilor.

 

Cookie-urile ne transmit informatii cu privire la modul in care acest Site este utilizat, astfel incat sa existe posibilitatea imbunatatirii eficientei si accesibilatii Site-ului pentru utilizatori.

 

Tipuri de cookies si scopul acestora :

 

Cookie-uri pentru inregistrare

 

Atunci cand va inregistrati pe acest site, se genereaza cookie-uri care memoreaza inregistrarea.

 

Cookie-uri de performanta:

 

Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferintele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel incat setarea din nou a preferintelor in cazul vizitarii ulterioare a paginii de internet nu mai este necesara.

 

Cookie-uri de analiza a utilizatorilor

 

Aceste cookie-uri ne informeaza daca un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat aceasta pagina de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar in scopuri statistice.

 

Cookie-uri pentru geotargetting

 

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste tara de provenienta a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleasi reclame indiferent de limba selectata.

 

Cookie-uri pentru publicitate

 

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat o reclama online, tipul acesteia si timpul scurs de la momentul vizualizarii. Aceste cookie-uri sunt anonime, nu stocheaza date despre utilizatori.

 

In plus fata de cookie-urile setate de Merkato Marketplace, necesare pentru buna functionare a site-ului, utilizam cookie-uri setate prin intermediul unor terti. Tertii furnizori ai cookie-urilor trebuie sa respecte, de asemenea, regulile de protectie a datelor si politica de confidentialitate disponibila pe aceasta pagina de internet.

 

Utilizatorii isi pot configura browserul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume.

 

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari pot fi accesate, ca regula, in sectiunea „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

 

De asemenea, aveti posibilitatea sa dezactivati fisierele cookie (cu exceptia celor strict necesare pentru functionarea acestei pagini de internet) astfel :

 

Chrome

 

Firefox

 

Internet Explorer

 

Safari

 

  1. Dispozitii finale

Va rugam sa adresati orice intrebari catre Merkato Marketplace la adresa de email contact@emerkato.shop sau la adresa postala Bdul Pache Protopopescu nr.12, cam. 1, ap. 1, Sector 2, Bucuresti in atentia Responsabilului cu protectia datelor.

 

Merkato Marketplace


NOTĂ DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL CONFORM ART. 13 SI 14 DIN REGULAMENTUL (UE) NR. 2016/679

 

 

Merkato Marketplace S.R.L., o societate cu răspundere limitată, organizată şi funcționând în condițiile legii din România, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului din Romania cu numărul . J40/6431/2020, si CUI 42636896, cu sediul social in Bulevardul Pache Protopopescu nr. 12, camera 1, ap. 1, sector 2,  Bucuresti, Romania (denumită în continuare „noi” sau „Merkato Marketplace”) vă comunicăm această Notă de informare pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra practicilor noastre cu privire la colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea (denumite în continuare „Prelucrarea”) informațiilor de orice fel despre dumneavoastră (denumită în continuare „Persoană vizată”) (denumite în continuare „Date cu caracter personal”), în legătură cu activitatea desfăşurată de dumneavoastră (i) în relatia cu Merkato Marketplace sau, dupa caz (ii) pentru angajatorul/colaboratorul dumneavoastră cu care Merkato Marketplace a încheiat diverse relaţii contractuale. De fiecare dată când folosim un termen tehnic preluat din legile și reglementările aplicabile privind confidențialitatea datelor, îl vom explica în paranteză prima dată (ca și mai sus), iar apoi îl vom utiliza în continuare, termenul având sensul definit.

 

  1. Categorii de Date cu caracter personal

Prelucrăm Datele dumneavoastră cu caracter personal incidente (denumite în continuare „Date referitoare la Persoana vizată”), precum și anumite Categorii speciale de date cu caracter personal despre dumneavoastră ( date privind starea de sănătate - denumite în continuare „Categorii speciale de date referitoare la Persoana vizată”).

 

Cu titlu general, precizăm că putem prelucra Datele dumeavoastră cu caracter personal în calitatea dumneavoastră de:

 

  1. Membru (angajat, colaborator etc.) al unui partener contractual al nostru (persoană juridică) în vederea menținerii relației contractuale cu societatea din care faceți parte. Pentru a putea colabora cu societatea din care faceți parte (inclusiv pentru a comunica cu dumneavoastră pentru soluționarea eventualelor probleme pe care societatea dumneavoastră sau Merkato Marketplace le întâmpină în legătură cu contractul dintre acestea), va trebui să prelucrăm date cu caracter personal care se referă la dumneavoastră. În acest caz, ne vom întemeia prelucrările pe interesele noastre legitime de a putea executa contractele pe care le-am încheiat cu alte societăţi și de a ne asigura că celelalte societăţi execută, la rândul lor, acele contracte, precum şi pe temeiuri legale, având în vedere obligaţiile noastre stabilite în temeiul legii.

 

  1. Partener contractual al nostru – persoană fizică pentru a putea stabili şi menţine relații contractuale cu dumneavoastră. Este necesar să prelucrăm anumite informații care se referă la dumneavoastră pentru a putea iniţia și menține colaborarea cu dumneavoastră. În acest caz, ne vom baza prelucrarea datelor cu caracter personal care se referă la dumneavoastră pe necesitatea prelucrării în vederea încheierii/executării contractului dintre dumneavoastră și noi, precum şi pe temeiuri legale.

 

  1. Scopurile, Datele cu caracter personal prelucrate respectiv temeiul Prelucrării Datelor dumneavoastră cu caracter personal

Prelucrăm Datele dumneavoastră cu caracter personal în măsura permisă sau impusă de legislația aplicabilă în următoarele scopuri:

 

  1. Efectuarea unor operaţiuni comerciale, operaţionale, achiziţii indirecte / activităţi de gestionare furnizori, activităţi de stabilire a unei relaţii contractuale între parteneri de afaceri, activităţi de gestionare a relaţiei între partenerii de afaceri (denumite în continuare „Scopuri legate de operaţiuni comerciale-operaţionale”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / prenume, Număr de telefon, Date de contact (adresă de domiciliu cod poştal, oraş), Adresă/e de email, Cont bancar, Poziţie /Funcţie la locul de muncă, Număr de identificare angajat, CNP, Informaţii referitoare la salariu, Semnătură, Nume părinţi / familie

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR), temeiul contractual (art. 6 alin. 1 lit. b) GDPR), in baza unei obligații legale (art. 6 alin. 1 lit. c) GDPR)

 

  1. Respectarea responsabilităților financiare, inclusiv a cerințelor de audit (intern și extern), analiza și controlul costurilor/bugetelor, activităţi de trezorerie / emitere scrisori de garanţie bancară, activităţi financiare de gestionare a bazei de date clienţi / furnizori și emiterea de facturi clienților aparținând Merkato Marketplace (denumite în continuare „Scopuri legate de aspecte financiare și audit”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / prenume, Adresă de email, Date de contact (adresă de domiciliu, cod poştal, oraş), Număr de telefon, Număr de identificare fiscală / detalii fiscale, Cont bancar, Număr de cont / număr client, Semnătură, Program de lucru / Ore lucrate, Date referitoare la vânzător / client, Adresă/-e IP, Profiluri, segmentare, Număr de identificare angajat, CNP

 

o    Bază legală

 

În baza unei obligații legale (art. 6 alin. 1 lit. c) GDPR), temeiul contractual (art. 6 alin.1 lit. b) GDPR), in baza interesului legitim (art. 6 alin.1 lit. f) GDPR)

 

iii.    Efectuarea de activităţi de control al accesului la resurse IT, activităţi operaţionale de suport, facilitarea accesului la resursele IT ale societăţii în baza contractului şi serviciilor furnizate, respectiv în funcție de nevoile afacerii și de normele de securitate internă (denumite în continuare „Scopuri legate de activităţi de control şi suport IT”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / Prenume, Poziţie / Funcţie la locul de muncă, Număr de telefon, Adresă de email, Program de lucru / ore lucrate, Adresă/-e IP, Date de identificare dispozitiv, Profiluri, segmentare, Semnătură, Număr de identificare angajat

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

  1. Realizarea de activităţi de sponsorizare a unor organizații non-profit (în domenii precum mediu, educație, sport, sănătate, umanitar etc.) (denumite în continuare „Scopuri legate de activităţi de sponsorizare”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / Prenume, Adresă, Adresă de email

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

  1. Gestionarea registrului de creanțe în domeniul asigurărilor (ex revendicări provocate de terțe părți cu referire la produsele Merkato Marketplace sau angajați) (denumite în continuare „Scopuri legate de activităţi de asigurare”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / Prenume, Număr de telefon, Datele cuprinse în Cartea de Identitate, Detalii referitoare la incident, respectiv date referitoare la autovehicul şi proprietarul autovehiculului

 

o    Bază legală

 

În baza unei obligații legale (art. 6 alin. 1 lit. c) GDPR), in baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

  1. Efectuarea de transporturi de documente între birouri / intern (denumite în continuare „Scopuri legate de gestionarea transportului de documente”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / Prenume, Număr de telefon, Date de transport, Poziţie / Funcţie la locul de muncă, Imagini, Semnătură, Număr de cont / număr client

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

vii.    Efectuarea de rezervări pentru produsele de pe site-ul Merkato Marketplace (denumite în continuare „Scopuri legate de gestionarea activității de rezervare”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / Prenume, Număr de telefon, adresa e-mail etc…

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

viii.    În vederea îndeplinirii obligaţiilor legale, cum ar fi pentru a menţine evidenţele noastre contabile şi a face raportările necesare către autorităţile statului (denumite în continuare „Scopuri legate de îndeplinirea unor obligaţii legale”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Date de contact (adresă de domiciliu, cod poştal, oraş), Informaţii sociale şi psiho-sociale

 

o    Bază legală

 

În baza unei obligații legale (art. 6 alin. 1 lit. c) GDPR)

 

  1. Realizarea a diverse activități împreună cu partenerii noștri contractuali sau cu sprijinul acestora, cum ar fi analize, sondaje, statistici etc., în vederea îmbunătățirii activității și proceselor Merkato Marketplace precum și în scopul implementării în cadrul operațiunilor noastre de măsuri adecvate pentru protejarea mediului înconjurător și a clienților Merkato Marketplace (denumite în continuare „Scopuri organizaționale”);

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume și prenume, entitate reprezentată, funcție, număr de telefon, adresă e-mail, conținut chestionare sau alt conținut/răspunsuri în legătură cu documentația pregătită/utilizată în cadrul proiectului

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR)

 

  1. Pentru a vă putea oferi acces la promoţiile noastre şi la noutăţi (denumite în continuare „Scopuri legate de marketing”).

 

o    Categorii de date ale Persoanei vizate implicate

 

Nume / prenume, Adresă de e-mail, Adresă, Poziţie / Funcţie la locul de muncă, Număr de telefon, Număr de comandă, Ţară etc…

 

o    Bază legală

 

În baza interesului legitim (art. 6 alin. 1 lit. f) GDPR), in baza consimţământului (art. 6 alin. 1 lit. a) GDPR)

 

III.    Surse de date

Datele cu caracter personal ale dumneavoastră pot fi colectate de noi din diverse surse cum ar fi:

 

  • Direct de la dumneavoastră când sunteţi parte într-un contract încheiat cu noi sau cand ne solicitaţi diverse informaţii sau servicii;

 

  • De la angajatorul dumneavoastră în cazul în care avem un contract încheiat cu acesta sau când urmează să desfăşurăm proceduri în vederea încheierii unui astfel de contract;

 

  • Ca urmare a corespondenţei purtate cu dumneavoastră sau cu un partener de afaceri care ne furnizează datele dumneavoastră;

 

  • Din surse publice, cum ar fi Registrul Comerţului, Monitorul oficial sau presă, diverse website-uri, diverse baze de date; diverse retele sociale;

 

  • De la asigurătorii noştri ca urmare a unui eveniment în care sunteţi implicat.

 

  1. Transferuri de date, destinatari și temeiul legal al acestor transferuri
  2. Destinatari

 

Alte societăţi din grup: Transferăm Datele dumneavoastră referitoare la Persoana vizată altor companii din grupul Merkato Marketplace, fie ca la acest moment Merkato face/nu face parte dintr-un grup de societati, fie ca va face parte in viitor dintr-un grup de societati.

 

Terți: Merkato Marketplace și/sau alte societăţi din grup vă pot transfera datele unor agenții guvernamentale și de reglementare (de exemplu, autorităților fiscale), case naționale de asigurări sociale, instanțe și alte autorități guvernamentale, conform prevederilor legislației aplicabile, în baza Art. 6(1) (c) GDPR, și consultanților externi cu rol de operatori de date (de exemplu, avocați, contabili, auditori etc.) în baza Art. 6 (1) (f) GDPR.

 

Prestatori de servicii (din cadrul grupului și din afara acestuia): În cadrul operațiunilor sale comerciale normale, Merkato Marketplace încheie contracte cu prestatori de servicii terți sau cu alte societăţi din cadrul grupului în vederea desfășurării anumitor sarcini legate de resurse umane sau IT, de gestionare a resurselor umane la nivel global, procesatorul de plati etc…

 

Când suntem obligați, în baza prevederilor locale, să prelucrăm Categorii speciale de date referitoare la Persoana vizată, aceste informații sunt transferate în afara țării doar dacă legea aplicabilă permite acest lucru.

 

  1. Transferuri de date transfrontaliere

 

Transferăm Datele dumneavoastră referitoare la Persoana vizată în afara țării în care vă aflați. Unii destinatari ai Datelor dumneavoastră referitoare la Persoana vizată sunt localizați în țări în legătură cu care Comisia Europeană nu a emis o hotărâre privind asigurarea sau neasigurarea nivelului adecvat de protecție a datelor.

 

Unii destinatari aflați în afara SEE sunt certificați conform acordului de confidențialitate euro-american „EU-US Privacy Shield”, iar altele sunt situate în țări pentru care Comisia Europeană a emis hotărâri de conformitate ([Andorra, Argentina, Canada (pentru organizațiile private care fac obiectul Legii canadiene privind protejarea informațiilor personale și a documentelor electronice), Elveția, Insulele Feroe, Guernsey, Israel, Isle of Man, Jersey și Noua Zeelandă]). În fiecare caz, transferul este recunoscut ca oferind un nivel adecvat de protecție a datelor din perspectiva legislației europene privind protecția datelor (Art. 45 GDPR).

 

Încheind contracte de transfer al datelor în baza Clauzelor Contractuale Standard (Decizia Comisiei Europene 2010/87/UE și/sau Decizia Comisiei Europene 2004/915/CE), conform Art. 46 (5) GDPR sau utilizând alte mijloace adecvate, am determinat faptul că toți ceilalți destinatari aflați în afara SEE oferă un nivel adecvat de protecție a datelor pentru Datele referitoare la persoana vizată, și că există măsuri de securitate tehnice și organizaționale adecvate pentru protejarea Datelor referitoare la persoana vizată împotriva distrugerii accidentale sau nelegale, pierderii sau modificării accidentale, divulgării sau accesării neautorizate și împotriva tuturor celorlalte forme nelegale de prelucrare. Toate transferurile ulterioare (inclusiv către afiliații noștri din afara SEE) fac obiectul cerințelor de transfer stipulate de legislația aplicabilă.

 

  1. Perioade de retenție

Datele cu caracter personal prelucrate în scopurile menționate în prezenta vor fi păstrate doar cât este necesar, pe durata relației dumneavoastră de muncă/colaborare stabilită cu furnizorul/operatorul economic/instituţia, etc. cu care Merkato Marketplace a stabilit relaţii contractuale, respectiv pe durata relatiei dumneavoastra de colaborare cu Merkato Marketplace, dar şi ulterior încetării raporturilor dumneavoastră contractuale în conformitate cu dispoziţiile legale aplicabile sau în scopul documentării încetării adecvate a relației de colaborare (de exemplu, pentru autoritățile fiscale etc.). Dacă se inițiază o măsură legală, Datele cu caracter personal pot fi păstrate până la finalul acestei acțiuni, inclusiv eventualele perioade de recurs, iar apoi vor fi șterse sau arhivate, conform prevederilor legislației aplicabile şi/sau Politicii de Retenție a Datelor Merkato Marketplace. În principiu, vă vom păstra Datele cu caracter personal pe durata solicitată sau permisă de legislația aplicabilă. Ulterior, vom elimina/șterge Datele dumneavoastră cu caracter personal din sistemele și evidențele noastre și/sau vom lua măsuri pentru a le anonimiza, astfel încât să nu mai puteți fi identificat în baza acestora. În toate cazurile, Datele cu caracter personal din contractele, comunicările și alte documente identificate poate fi supus unor cerințe legale de păstrare, care necesită, în principiu, păstrarea de până la 10 ani. Orice alte Date cu caracter personal vor fi, în principiu, șterse la cel mult 3 ani de la încetarea raportului de muncă/colaborare dintre dumneavoastră şi Merkato Marketplace, respectiv și furnizorul/operatorul economic/instituţia etc. cu care Merkato Marketplace a stabilit relaţii contractuale.

 

  1. Drepturile dumneavoastră legale

În baza condițiilor prevăzute de legislația aplicabilă (GDPR), aveți următoarele drepturi:

 

  1. Dreptul de acces: Aveți dreptul de a vi se comunica, la cerere, dacă Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate, și dacă da, aveți dreptul de a solicita accesarea acestora. Informațiile includ, printre altele, scopurile Prelucrării, categoriile de date cu caracter personal afectate și destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le-au fost divulgate sau le vor fi divulgate Datele dumneavoastră cu caracter personal.

 

Aveți dreptul de a obține o copie a Datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru copii suplimentare, vă putem percepe o taxă rezonabilă, în baza costurilor administrative.

 

  1. Dreptul la rectificare: Aveți dreptul de a obține din partea noastră rectificarea Datelor dumneavoastră cu caracter personal incorecte. În funcție de scopul Prelucrării, aveți dreptul de a completa Datele cu caracter personal incomplete, inclusiv prin intermediul unei declarații suplimentare.

 

  1. Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat”): Aveți dreptul de a ne solicita să vă ștergem Datele cu caracter personal.

 

  1. Dreptul la restricţionare: Aveți dreptul de a solicita restricționarea Prelucrării Datelor dumneavoastră cu caracter personal. În acest caz, datele respective vor fi marcate și pot fi prelucrate de noi doar în anumite scopuri.

 

  1. Dreptul la portabilitatea datelor: Aveți dreptul de a primi Datele dumneavoastră cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, în format structurat, comun și care poate fi citit de aparate, și aveți dreptul de a transmite aceste date unei alte entități fără obiecții din partea noastră.

 

  1. Aveți dreptul de a obiecta, pe motive legate de situația dvs., în orice moment, față de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal de către noi, și ni se poate solicita să nu vă mai prelucrăm datele cu caracter personal. Dacă aveți dreptul la obiecție și vi-l exercitați, nu vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal în scopul respectiv. Exercitarea acestui drept nu presupune niciun cost.

 

Acest drept poate fi invalidat în special dacă prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru formalitățile aferente încheierii unui contract sau pentru îndeplinirea unui contract deja încheiat.

 

Vă rugăm să luați în considerare faptul că drepturile de mai sus pot fi limitate în baza legislației naționale aplicabile privind protecția datelor. Merkato Marketplace, în calitate de partener contractual al dumneavoastră sau al angajatorului/colaboratorului dumneavoastră, rămâne punctul de contact central în vederea exercitării acestor drepturi.

 

De asemenea, aveți dreptul de a formula o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

Vă rugăm să adresați orice întrebări la adresa Bulevardul Pache Protopopescu nr. 12, camera 1, ap. 1, sector 2,  Bucuresti sau pe e-mail la adresa contact@emerkato.shop

 

Merkato Marketplace

 

 

Subscribe to our newsletter